Acordati-le potentialelor timp sa se manifeste!

Primul curs sustinut in Polonia de profesori certificati ai Crimson Circle

Era septembrie 2007 cand m-am simtit prima oara atrasa de Polonia.

Nu aveam prieteni polonezi, nu stiam limba si nu fusesem niciodata in Polonia, cu toate acestea sentimentul de a prezenta un curs al Crimson Circle in Polonia era mai puternic pe zi ce trecea.

Cum puteam intra in contact cu Shaumbra din Polonia? Destul de simplu. I-am contactat pe forumul de discutii al Crimson Circle si i-am intrebat daca doresc sa organizam impreuna Tobias’ Sexual Energies School in tara lor. Raspunsul a fost promt si plin de entuziasm. Multi oameni au raspuns: „Da, asteptam cu nerabdare oportunitatea de a participa in sfarsit la o scoala oferita de Crimson Circle, hai sa pornim acest proiect!”

 Si…. cam la atat s-a rezumat acest proiect la momentul respectiv. In urmatoarele doua, trei saptamani s-a dovedit ca nimeni nu era cu adevarat pregatit sa isi asume rolul de gazda/organizator si/sau traducator pentru aceasta Scoala si, mai mult decat atat, nimeni nu era inca pregatit sa participe la SES. Curand mi-am dat seama de acest fapt asa incat l-am acceptat fara resentimente sau asteptari si, in loc de a forta acest potential sa se manifeste, am ales sa-l eliberez si sa-mi vad mai departe de viata mea.

Intr-o zi, in septembrie 2009, cand imi verificam posta electronica am descoperit un e-mail trimis de un tanar din Polonia. Mesajul sau incepea in felul urmator: „Nu stiu daca iti aduci aminte de mine, dar eu sunt Lukasz din Polonia si acum doi ani am discutat despre organizarea unui SES in Polonia. Atunci nu era momentul potrivit pentru un astfel de proiect, dar poate acum este?”

Bineinteles ca mi-am adus aminte de Lukasz imediat, el era unul dintre cei care acum doi ani imi spusesera ca nu stiu engleza atat de bine incat sa-si asume rolul de translatori pentru SES.

I-am raspuns ca da, suntem in continuare dornici sa prezentam aceasta scoala in Polonia, dar inainte de toate avem nevoie de traducator, iar orice altceva se poate rezolva pe parcurs. In consecinta, de data aceata este pregatit sa-si asume acest rol? Raspunsul sau a fost „Da, de data aceasta sunt pregatit sa-mi asum aceasta responsabilitate”. Si…. asa a fost.

In Martie 2010 am prezentat impreuna cu Andrei primul curs Crimson Circle in Polonia, Tobias’ Sexual Energies School.

Procesul de organizare al aceastei scoli a fost foarte simplu si toate energiile au fost prezente pentru a ne sprijini si servi in realizarea acestui proiect.

Impreuna cu Lukasz am decis ca el sa vina in Romania si sa participe la SES inainte ca noi sa prezentam scoala in Polonia. Aceasta decizie s-a dovedit a fi un extraordinar dar pe care el si l-a oferit lui insusi. In acest fel si-a permis sa treaca prin propria sa experienta fara a fi distras de alte angajamente si in acelasi timp a avut ocazia sa cunoasca bine materialul pe care urma sa il traduca in tara sa.

Astfel, procesul de traducere in Polonia a fost impecabil. Ah, si s-a dovedit ca Lukasz este de fapt un foarte tanar Shaumbra, are doar 23 de ani!

De asemenea, locatia pe care am gasit-o pe internet a fost perfecta. Am avut o lista cu optiuni, pe care am lasat-o la „dospit” cateva zile. Adica cum? Adica dupa ce am avut toate datele legate de locatii, de hoteluri, de sali de conferinta, de facilitatile oferite, nu am luat imediat o decizie bazata pe aceste informatii. In schimb, nu ne-am mai ocupat de alegerea locatiei pentru o saptamana. Intr-o dimineata… hotelul ne-a ales pe noi. E greu de explicat in cuvinte, dar practic asa s-a intamplat!

Un hotel foarte cald si primitor aflat la 14 Km de Varsovia; o sala de conferinta foarte frumoasa, echipata corespunzator cu tot ceea ce era necesar pentru curs (si chiar mai mult decat atat); personal foarte prietenos si amabil; facilitati si gratuitati care nici macar nu apareau in contract; o rezervatie naturala aflata exact langa hotel, asa incat studentii nostri nu au fost distrasi in nici un fel pe parcursul cursului. Exceptand o persoana, toti ceilalti 11 studenti au stat in acelasi hotel, asa incat a fost o ocazie perfecta pentru ei de a se cunoaste mai bine.

Ah, si am uitat sa mentionez ca directorul ne-a spus ca hotelul a fost construit in 2009, deci n-ar fi existat in 2007 sau 2008. Interesant, nu?

Cursul in sine ne-a adus satisfactii, bucurii si impliniri deosebite. Au participat studenti polonezi veniti din toate colturile Poloniei si din Anglia. A fost minunat sa-i observam si sa-i vedem cum isi permit sa se deschida, sa traiasca experienta si sa se exprime. Am fost de-a dreptul surprinsi de dorinta si nerabdarea lor de a-si impartasi experientele din timpul cursului, mai ales dupa exercitiile si temele pe care studentii le au de facut in timpul unui SES.

Uneori studentii se simt jenati cand li se cere sa deseneze si cand sunt indrumati sa-si impartaseasca experientele sau emotiile in fata celorlalti. Ei bine, nu a fost cazul cu acest grup de studenti!

Per ansamblu, a fost un curs absolut minunat. Am respirat impreuna, am plans, am ras, am desenat, ne-am bucurat de muzica pe care am folosit-o la sfarsitul fiecarei zile, am raspuns la multe intrebari si am fost impreuna martorii celor doua curcubee care au aparut pe cer exact atunci cand s-a terminat cursul!

S-ar fi intamplat toate aceste lucruri daca cu mai bine de doi ani in urma as fi fortat manifestarea acestui potential? Poate ca da, poate ca nu. Dar cu siguranta nu ar fi avut acelasi rezultat.

Martie 2010 a fost momentul in care toti cei care am fost implicati in acest proiect, profesori si studenti deopotriva, am fost pregatiti nu doar pentru o experienta frumoasa si interesanta, ci pentru o experienta cu adevarat magnifica.

Concluzia? Lasati pasiunile si dorintele sa zboare liber, sa infloreasca si sa se manifeste, pentru ca rezultatul final va intrece orice imaginatie, orice vis. Acordati potentialelor timp pentru a se manifesta in aceasta realitate!

Articol publicat in revista „Inspiring Consciousness” (Mai 2010)

Nota: Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor! Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 300 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu