Integrarea Constienta a Aspectelor

Putini sunt cei dispusi sa accepte ca modul in care s-au „creat” pe sine nu este perfect, ca ei nu sunt suficient de “buni”, ca „au gresit”, au „esuat” in incercarea lor de a se construi respectand tiparele societatii, sau ale familiei, sau ale lor insisi.

A accepta, a recunoaste ca ai Aspecte care te guverneaza este in conceptia multora, o rusine. Scazi in ochii tai, se duce naibii toata Puterea pe care ti-ai construit-o.

Integrarea constienta a aspectelor

Te considerai puternic, incercai sa faci fata vietii de zi cu zi, ti-ai dat Putere, iar acum vine cineva si iti spune ca Puterea pe care ti-ai creat-o, imaginea pe care ai construit-o despre tine insuti este inutila, o minciuna, o Iluzie.

Primul lucru este, evident, sa negi. Nuuu, nu este vorba despre tine. Tu stii cine esti – sau cel putin asa crezi. Apoi, observand mereu si privind mai atent, dand la o parte iluziile, descoperi ca intr-adevar, s-ar putea sa fie adevarat. Si atunci ce faci?

Incepi sa cauti! Te duci inapoi la sursele care ti-au oferit solutii si raspunsuri pana atunci. Te „arunci” in ele, sperand sa regasesti „starea”, insa ea nu mai este acolo. Acolo este gol. Pustiu.

Cand, in sfarsit obosesti si te opresti din cautat, cand spui STOP, apare intrebarea „Bine, bine, am inteles, dar daca nu sunt cine credeam ca sunt, atunci cine sunt eu? De unde imi iau Puterea pentru a supravietui vietii de zi cu zi? Unde este sursa energiei, a Puterii?
Ei bine, Sursa esti Tu. Si nu sursa supravietuirii, ci sursa Vietii insasi!

Tu nefiind aspectele tale, cele care ti-au creat viata, realitatea de pana acum. Tu nefiind orgoliul tau uman, Tu nefiind limitarile tale umane, Tu fiind Tot ceea ce Esti – indiferent ce o mai insemna si asta – Tu fiind, Esenta, Fiinta, Sufletul, Spiritul, Dumnezeu, sau orice altceva doresti.
Puterea de A Fi, de a trai – nu de „a supravietui”, vine de la Sursa care Esti, din Adevarul care Esti, din Fiinta Suverana care Esti. Fiinta, nu Omul, sau nu numai Omul.

Si uite asa, pas cu pas, respiratie cu respiratie, realizezi ca unele parti din tine care s-au manifestat obsesiv in viata ta, nu-ti mai sunt de folos, ba chiar te-au deservit de la un anumit moment.
Si atunci te uiti atent la tine, te uiti atent la ele, si le spui cu dragoste, cu compasiune „Ok, multumesc ca mi-ati creat si sustinut Iluzia, dar de acum inainte nu mai vreau Iluzie, vreau Adevar.
Iar Adevarul sunt Eu, asa ca voi haideti Acasa, Acasa-Eu, Acasa-Esenta mea, Acasa-Suflet!”
Asa incepe Integrarea.
Integrarea Constienta a Aspectelor.

Si cu fiecare respiratie, Tu te transformi din cine credeai ca esti, in cine esti cu adevarat….

** Aspectele sunt sub-identitati ale Sinelui, parti ale fiintei noastre. Alte denumiri sub care sunt cunoscute: roluri, masti, voci, umbre, programe mentale, sisteme de credinta, iar eu merg si mai departe si spun personalitate, fire, caracter… Mai multe detalii aici

 

Nota: Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 300 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu