O Viață fără Frică

Articol scris de Andrei Tarta-Arsene imediat dupa ce s-a incheiat "O Calatorie Interdimensionala in cei 3F: Frica, Furie, Fericire". De fapt, o conversatie intre Suflet si Om...

Puterea este frica, o viata fara putere este o viata fara frica, iar o viata fara frica este o viata plina de compasiune.
Ce e compasiunea? Compasiunea este acceptare fara frica a tot ceea ce este, dar nu e fatalism sau impacarea cu inevitabilul. Compasiunea este viata, o viata traita din plin, fara judecata.

Natura nu judeca, doar este. Ca oameni am inceput sa judecam datorita fricii si neincrederii. Din momentul in care ne-am pierdut reperele am pierdut viziunea si VIATA. Viata nu inseamna sa adun, sa consum, sa judec, astea sunt doar parti care cauta o implinire fara fond. Viata inseamna doar exprimare, manifestare, creatie, ceea ce nu prea facem datorita fricii de a fi judecati precum si noi judecam la randul nostru.

Am uitat sa traim din momentul in care ne-a fost frica. Dar, o sa zici, frica m-a tinut in viata. Da, frica de viata ti-a oferit o viata de frica. Frica de fulgere, frica de animale, frica de vecini, etc. Omul este aproape 80% frica, restul se imparte intre indrazneala, fericire si iubire. Ne-am folosit de frica precum exploratorii de compas, numai ca ne-am indepartat de ceea ce cautam si anume manifestare/creatie neingradita, pe scurt VIATA.

Am venit aici pe Pamant sa traim, sa ne bucuram, sa cream. In schimb ne lasam dominati de frici pentru ca asa ne-am obisnuit. Ne-am obisnuit sa ne fie frica si o sa ziceti: dar mie nu mi-e frica, eu nu am frici. Stai si intreaba-te cate lucruri nu faci pentru ca te abtii sa nu te ranesti, sa nu te vada cineva, ca nu se cuvine. Avem limbaje specializate pentru toate domeniile de activitate dar nu stim cu adevarat sa traim.

Zici ca ai putere, dar de fapt ai ajuns sa te folosesti de frica pentru a-i influenta pe ceilalti. Te-ai auzit vreodata spunand, „Oamenii stiu doar de frica, doar asa invata?” Invatatura din frica este de scurta durata, informatia poate ramane in fiinta dar dupa o perioada vine nevoia de eliberare, care de cele mai multe ori se concretizeaza prin metode nu tocmai placute corpului sau benefice sanatatii noastre.
Ce vrem cu totii e sa traim neingraditi dar in acelasi timp sa-i ingradim pe ceilalti.

In esenta omul trebuie sa invete sa traiasca fara frica, fara ura, fara judecata, fara salvatori. Nimeni nu e aici ca sa te salveze pe tine. Nimeni nu e responsabil pentru tine, tu esti singura persoana care te poate salva. Cautam salvatori in stanga si-n dreapta, poate poate cineva o veni. Nimeni nu e aici sa salveze situatia pentru altcineva. Fiecare raspunde de soarta lui. Acest lucru e universal valabil.

De exemplu, ca tara, in momentul in care se cauta solutii pentru o tara nimeni nu va veni pe un cal alb sa o salveze daca noi nu conlucram impreuna fara ura, fara frica, fara rusine. Daca fiecare din noi in sinea noastra nu invatam sa ne scoatem singuri din impas, nimeni nu o va face pentru noi. Nu exista salvatori. Jeshua nu a venit aici sa va salveze, la fel ca si ceilalti dinainte a venit sa va serveasca drept exemplu. El a zis “si voi puteti face ce fac eu, voi sunteti asemeni mie”. Dar de fiecare data mesajul a fost corupt, murdarit, virusat de frica.

O viata traita in iubire/compasiune este implicit o viata fara frica. In acest moment frica ne defineste, e cazul sa lasam compasiunea sa ne defineasca. O astfel de viata se cultiva pas cu pas in timp asemeni unei flori pe care o plantezi dintr-o samanta. Lucrurile nu  o sa se schimbe peste noapte, dar de fiecare data cand simti acel firicel de frica pune reflectoarele pe ea fa lucrurile altfel si astfel te vei ajuta sa te transformi.

O viata traita in frica este o viata traita in ura, ura de sine. Frica este uitare de sine, ea iti creeaza toate conditiile necesare ca sa nu mai fi Tu. Frica e valul care ne impiedica sa ne vedem maretia. Frica nu sunt Eu, Eu nu sunt frica, dar din pacate de cele mai multe ori ne identificam cu micile noastre aspecte izvorate din frica. Sunt destui cei care pentru cateva momente au iesit de sub cupola fricii si au avut realizari, dar asta nu inseamna ca inca nu se confrunta cu frici. Fiecare pas facut in afara fricii conteaza, pas cu pas, asa mergi tot inainte.

Suntem in stare sa vedem perfectiunea in fiecare? Indiferent ce inseamna acel fiecare. Iubirea este perfecta asa cum e indiferent de situatie. Eu sunt perfect asa cum sunt, tu esti perfect asa cum esti. Perfectiunea este la indemana fiecaruia, e suficient doar sa vrei sa o vezi si apare. Totul e perfect asa cum e… din nou asta nu inseamna abandon sau delasare este viata, ea curge, se intoarce, alearga, te duce, niciodata nu sta. Nu mai incerca sa ridici baraje, ca mai apoi sa te inunde, fii curgerea si da-ti voie sa te bucuri de cea mai frumoasa cursa a ta.

O viata fara frica, crezi ca te-ai lasa purtat pe un astfel de drum?

Unde esti acum nu conteaza, este perfect asa cum e, important este sa stii ca poti face si altceva, diferit.
O viata traita in frica poate fi minunata pentru unii, dar singurul reper e frica si din ea izvorasc multe: neimpliniri, frustrari, furii, neincredere, izolare, singuratate, frica.  Din punct de vedere financiar poti fii implinit dar tot timpul vei avea acea sete, dorinta neimplinita pe care nimic nu o va satisface. Oare ce lipseste? O viata in care totul ar fi perfect asa cum este.

Poti sa te iubesti pe tine indeajuns incat sa iubesti totul in jur? O viata plina de iubire de Sine este o viata fara Frica.

Nota: Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

 

Menu